Izgleda kako su ‘Korona zabave’ moćnika u BiH postale masovna pojava

Okupljanja i provodi u Bosni i Hercegovini u razdoblju kada je to zabranjeno zbog epidemije koronavirusa nisu izolirane pojave a mediji u toj zemlji objavili su u utorak kako su takve proslave osim u Sarajevu organizirane u Bijeljini i Bosanskom Petrovcu i to pod pokroviteljstvom općinskih čelnika.

Nakon što su u organizaciji uglednog liječnika Jusufa Šabanovića na ‘korona zabavi’ u ponedjeljak navečer u Sarajevu zatečeni državni ministar Staša Košarac te brojne slavne osobe s estrade predvođene Halidom Bešlićem, pojavili su se dokazi kako se na sličan način ‘feštalo’ i u organizaciji načelnika općine Bosanski Petrovac.

Načelnik Dejan Prošić okupio je veće društvo koje je peklo janje na ražnju kršeći mjere zabrane okupljanja a stigli su i načelnik općinskog stožera Civilne zaštite zadužen za koordinaciju borbe protiv koronavirusa te zapovjednik vatrogasne postrojbe.

I tamo je kao i u Sarajevu za ovu nedopuštenu feštu doznala policija pa je svima, uključujući načelnika, uručila prekršajne prijave što je potvrdio ministar unutarnjih poslova Unsko-sanske županije Nermin Kljajić.



“U ovom vremenu ne treba praviti razliku između političara i građana”, kazao je Kljajić.

U Bijeljini se pak veselo društvo okupilo u organizaciji predsjendika općinskog parlamenta Slaviše Markovića iz Partije demokratskog progresa (PDP) a došao je i direktor lokalnog zatvora Milenko Gajić iz konkurentskog Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

“Što je bio povod i u čiju čast se pilo ne znamo, ali znamo da su se tu našli moćnici iz gradskih struktura vlasti i njima bliski ljudi”, komentar je Televizije BN koja je objavila i fotografije s okupljanja.

Predsjednik PDP-a Branislav Borebović odmah je najavio kako Markoviću slijedi smjena zbog neprimjerenog ponašanja.

“Svakom tko svojim neodgovornim ponašanjem ne poštuje mjere slijede sankcije”, kazao je Borenović.

Ministru se sprema kraj političke karijere, ugledni kirurg ekspresno smijenjen, javio se i poznati pjevač Hari Mata Hari

Komentari