Izmislila ga Austrija, a sad ga je uvela i Njemačka: Evo što predstavlja 3G pravilo

Twitter

3G pravilo odnosi se na “Getestet, Geimpft, Genesen” (testiran, cijepljen, prebolio) i opisuje tri načina na koje netko može pružiti dokaze da je imun na virus. To je pravilo prva uvela Austrija, a sada ga je implementirala i Njemačka.

Što je 3G pravilo?

Svi koji žele posjetiti restorane, hotele i sudjelovati u događajima itd., Moraju to učiniti u skladu s takozvanim “pravilom 3G, a u hotelima će oni koji nisu cijepljeni ili preboljeli koronavirus svaka tri dana morati predočiti negativni test.

Pravilo vrijedi za sve starije od 12 godina u Austriji, iako se u Beču primjenjuje od šeste godine. Dok će dokazivanje ovog statusa postati lakše kada austrijska zelena propusnica stupi na snagu, do tada ćete morati pokazati papirnate dokaze

Testovi više neće biti financirani od strane države

Gradovi i općine mogu ova pravila izuzeti ako sedmodnevna incidencija u jednom okrugu na prelazi vrijednost od 35. Obveza nošenja maske i održavanja razmaka u maloprodaji i javnom prijevozu ostaje na snazi za sve bez obzira radi li se o cijepljenima, onima koji su preboljeli koronavirus ili negativno testiranima.



Pritisak na necijepljene će se povećati od 11. listopada od kada država više neće preuzimati troškove antigenog testiranja koji su sada besplatni. Na sastanku savezne i pokrajinskih vlada početkom kolovoza je zaključeno kako sada, kada svatko tko se može cijepiti ima pristup cjepivu, financiranje testiranja više nije opravdano.

 

Komentari