IZVANREDNO STANJE U SEDAM OPĆINA Borba s bujicama se nastavlja; Poplavilo više od 500 objekata

Poplave u susjednoj Srbiji se nastavljaju, a zbog rasta vodostaja i poplava izvanredna situacija je na snazi u Osečini, Krupnju, Loznici i Ljuboviji, gdje je poplavljeno više od 500 domaćinstava, a rijeka Ljuboviđa srušila most. U središnjoj Srbiji na snazi je narančasti meteoalarm, u Beogradu i Banatu žuti.

Tijekom dana očekuju se obilne padaline u središnjim i južnim predjelima Srbije.

Porastao je i vodostaj Tamiša. Na potezu od 60 kilometara od granice s Rumunjskom do Sečnja, obje obale su pod izvanrednim mjerama obrane od poplava.

Tijekom noći obilne padaline donijele su probleme žiteljima Kosjerića – izlila se rijeka Skrapež u centru grada. Na mjestu izgradnje novog mosta došlo je i do izlijevanja. Poplavljeno je pedesetak objekata, a evakuirano deset osoba.



Obilne padaline koje su zahvatile cijelu Srbiji u općini Lučani, sinoć poslije ponoći, izazvale su izlijevanje Živičke, Tijanjske i rijeke Gorušice. U Viči je 31 kuća poplavljena, mnogo više nego prošle godine, a pod vodom su srednja škola u Dragačevu i Sportski centar. U 60 domaćinstava oko Guče ušla je voda.

Nevrijeme je zahvatilo i Čačak i Gornji Milanovac, gdje se izlila rijeka Despotovica na magistrali put u Brđanima u klisuri, prenosi Telegraf.rs.

Komentari