Jedna osoba ubijena, dok je šest ranjeno u pucnjavi u poslovnoj zgradi u Teksasu

screenshot

Naoružani napadač je u četvrtak otvorio vatru u tvrtki za proizvodnju ormara u Teksasu u kojoj je radio, ubivši jednu osobu i ranivši još šest, prije nego što je priveden. Ovo je  tek posljednje u nizu od nekoliko masovnih pucnjava u Sjedinjenim Akmeričkim Državama u protekla tri tjedna.

Osumnjičenik nije odmah identificiran, iako je policija rekla da je bio zaposlen u tvrtki ‘Kent Moore’ gdje je došlo do pucnjave. Istražitelji su rekli kako ne znaju što je motiviralo napadača da počini masakr na radnom mjestu u istočno-središnjem Teksasu.

Jedna je žrtva pronađena ubijena na mjestu događaja, zajedno s još četvero teško ranjenih zaposlenika tvrtke, priopćila je policija.

Uz to, Teksaška policija priopćila je kako je u potjeri za osumnjičenim u susjednom okrugu upucan i ozbiljno ranjen vojnik koji je hospitaliziran, ali u stabilnom stanju.



Vlasti su dale nekoliko detalja o samom napadu. Televizijska stanica KPRC-TV sa sjedištem u Houstonu, podružnica NBC-a, citirala je šefa policije Erica Buskea kako se je pucnjava dogodila se u prostorijama tvrtke, a napadač je pobjegao prije nego je policija stigla na mjesto događaja.

Nekoliko sati prije pucnjave u Teksasu, američki predsjednik Joe Biden i američki državni odvjetnik Merrick Garland najavili su ograničene mjere za smanjnje nasilja u SAD-u kroz veće regulative o automatskom oružju, piše Reuters.

Komentari