Joe Biden Putina nazvao “ludim k**vinim sinom”: Ovo će dodatno produbiti sukob

Foto: Twitter

Američki predsjednik Joe Biden nazvao je ruskog predsjednika Vladimira Putina “ludim k**vinim sinom” tijekom prikupljanja sredstava u San Francisku u srijedu, upozoravajući da uvijek postoji prijetnja od nuklearnog sukoba, ali da egzistencijalna prijetnja čovječanstvu ostaje klima.

– Ovo je posljednja egzistencijalna prijetnja. To je klima. Imamo ludog k**vinog sina, kao onaj tip Putin i drugi, i uvijek moramo brinuti o nuklearnom sukobu, ali egzistencijalna prijetnja čovječanstvu je klima – rekao je Biden maloj grupi donatora, kako prenosi Reuters.

Foto: Facebook

Verbalni napadi

Biden je ranije druge nazivao “k**vinim sinovima”. U siječnju 2022. uhvaćen je kako koristi isti uvredljivi izraz za novinara Fox Newsa koji izvještava iz Bijele kuće.

Bidenovi verbalni napadi na Putina naglo su se intenzivirali u predizbornoj kampanji. Prošlog tjedna, američki predsjednik je okrivio Putina i „njegove nasilnike” za smrt oporbenog lidera Alekseja Navaljnog.



– Ne znamo točno što se dogodilo, ali nema sumnje da je smrt Navaljnog posljedica nečega što su Putin i njegovi nasilnici uradili – rekao je Biden u Bijeloj kući nakon što su dužnosnici ruskog zatvora objavili da je Navaljni umro.

Kremlj je negirao umiješanost u smrt Navaljnog i rekao da su neprihvatljive tvrdnje Zapada da je Putin odgovoran.

Foto: Facebook

Gorki odnosi

Biden i Putin i dalje su duboko u sukobu oko ruske invazije na Ukrajinu prije dvije godine, zbog koje su SAD i druge zapadne zemlje sankcionirale Rusiju. Bidenove reakcije dodatno su zahladnjele ionako gorke američko-ruske odnose.

Biden je u utorak rekao da će SAD objaviti veliki paket sankcija Rusiji zbog smrti Navaljnog i rata u Ukrajini.

Bidenov očekivani republikanski protivnik u studenom, bivši predsjednik Donald Trump, izrazio je divljenje Putinu i tijekom njegovog mandata u Bijeloj kući 2017-2021. i nakon toga. Međutim, nedavno je sebe usporedio s Navaljnim, nagovještavajući da su se obojica suočili s politički motiviranim progonom.

– Ne znam odakle to, dođavola, dolazi – rekao je Biden u srijedu, reagirajući na to što je Trump sebe usporedio s Navaljnim.

Joe Biden ima puno više novca u kampanji, dok Donald Trump puno više troši

Komentari