Kapetan Dragan: Na granici su me doslovno izbacili iz marice, a u Srbiji sam prvo pojeo tri kugle sladoleda od jagode

Čim je zakoračio na tlo Srbije, ratni zločinac Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, požalio se na tretman koji je dobio prilikom protjerivanja iz Hrvatske.

“Zatvorski čuvari su me probudili jutros u zoru, u četiri sata, rekli da se obučem, dali mi papir da sam slobodan, a onda mi vezali ruke lisicama i utrpali u policijsko vozilo. Lijepo sam ih pitao ima li grijanja u kombiju, pitao da li da se obučem bolje… Naravno, grijanje nisu uključili i više od pet sati sam se smrzavao do graničnog prelaza Bajakovo – Batrovci. Tu su me doslovno izbacili iz marice”, ispričao je za Novosti.

A što je prvo učinio nakon što je u 9.30 sati prešao granicu na Bajakovu?

“Prvo sam zatražio da pojedem tri kugle sladoleda od jagode s čokoladom. To mi je palo na pamet. Kada sam potom došao u smještaj i vidio hladnjak pun hrane, oduševio sam se. Mada, i u Lepoglavi je bilo hrane. U kantini se moglo sve nabaviti. Neću grditi Hrvate kad nema razloga”, rekao je.



Vasiljković je odslužio zatvorsku kaznu od 13,5 godina i jučer je napustio zatvor u Lepoglavi. Imao je rok od 24 sata za napuštanje Hrvatske. Izrečena mu je zabrana boravka na području Europskog gospodarskog prostora u trajanju od 20 godina, prenosi Slobodna Dalmacija.

Komentari