Kim Jong Un: SAD proklamira ‘diplomatski angažman’ i ‘dijalog bez uvjeta’, ali to je samo sitni trik da prevari međunarodnu zajednicu i prikrije svoja neprijateljska djela

screenshot

Za vrijeme sjednice Vrhovne narodne skupštine, vođa Sjeverne Koreje Kim Jong Un istaknuo je kako bi želi sljedeći mjesec obnoviti međukorejske prekinute “vruće” linije. Optužio je SAD da predlaže pregovore, a da nije promijenila svoju “neprijateljsku politiku” prema zemlji, objavila je državna novinska agencija KCNA.

Podsjetimo, Sjeverna Koreja ovog tjedna isprobala je dosad neviđenu nadzvučnu raketu. Na taj se način pridružila utrci za napredni sustav naoružanja koju vode velike vojne sile. Ponovno su zahtijevali da Seul i Washington ukinu svoje “dvostruke standarde” zbog razvoja naoružanja.

Kim Jong Un je izrazio spremnost za ponovno povezivanje međukorejskih telefonskih linija počevši od listopada, ali je kritizirao “zabludu” Juga u vezi s onim što naziva vojnim provokacijama sa sjevera.

Južnokorejsko ministarstvo za ujedinjenje odgovorno za međukorejske poslove pozdravilo je Kimovu ponudu za telefonske linije, ali nije komentiralo njegove druge primjedbe.“SAD proklamira ‘diplomatski angažman’ i ‘dijalog bez uvjeta’, ali to je samo sitni trik da prevari međunarodnu zajednicu i prikrije svoja neprijateljska djela”, zaključio je južnokorejski vođa.

Komentari