Ledena kiša i snijeg prave velike probleme u Njemačkoj i Norveškoj: Promet blokiran

Foto: Hina

Zbog ledene kiše koja pada u središnjoj i južnoj Njemačkoj u srijedu su otkazane stotine letova i ograničeno je prometovanje vlakova, zbog obilnih snježnih padalina u Oslu je zatvorena glavna međunarodna zračna luka, a Francuska je upozorila na opasnost od leda na cestama.

Uprava zračne luke Oslo objavila je da će ona do daljnjeg ostati zatvorena, a njemačka zračna luka Frankfurt nakon podneva je otkazala sve letove i ostale aktivnosti s obzirom na to da više nije moguće odleđivati zrakoplove, rekao je njezin glasnogovornik.

Foto:Guliver/Thinkstock

Otkazani letovi

Ranije tijekom dana otkazano je otprilike 600 od 1047 planiranih dolazaka i odlazaka iz frankfurtske zračne luke. Istodobno su u zračnoj luci u Muenchenu otkazana 254 leta, a manja zračna luka u južnome njemačkom gradu Saarbrueckenu u potpunosti je prekinula uobičajene aktivnosti.

“Ovo se događa iznimno rijetko. Napadalo je toliko snijega da piloti ne uspijevaju vidjeti svjetla na tlu. Stoga smo obustavili i otkazali sve dolazne i odlazne letove”, rekao je glasnogovornik norveškoga državnog zrakoplovnog operatera, tvrtke Avinor.



Većina putnika čiji su letovi otkazani u zračnoj luci u Frankfurtu putovanja će nastaviti vlakom ili autobusom.

No i njemački željeznički operator Deutsche Bahn putnike je upozorio na moguća kašnjenja i otkazivanja polazaka zbog loših vremenskih uvjeta. Službeno je objavljeno da je maksimalna brzina za superbrze ICE vlakove ogranena na 200 km/h zbog mjera opreza.

DB je izvijestio i da su tijekom dana njihove međugradske linije iz Stuttgarta i Frankfurta prema Parizu otkazane zbog lošeg vremena koje je zahvatilo Francusku.

Istodobno je francuska meteorološka služba na svojoj internetskoj stranici upozorila na zaleđene ceste – tzv. ‘crni led’ u 25 francuskih regija tijekom poslijepodneva, kao i na poplave u još tri regije.

Unsplash

Opasnost do četvrtka

U nekim istočnim dijelovima Norveške zbog vremenskih je uvjeta obustavljeno prometovanje vlakova, objavio je u srijedu državni operater Bane Nor.

Njemačka meteorološka služba je izvijestila da će se u vremenskim nepogodama zahvaćenim regijama Njemačke opasnost od ‘crnog leda’ i obilnih snježnih oborina zadržati do četvrtka.

U središnjim i južnim dijelovima Njemačke danas su brojne škole ostale zatvorene.

Admiral NATO-a: U svakom trenutku može izbiti rat! Potrebna nam je ratna transformacija

Komentari