MEDVEDEV: Rusko gospodarstvo nikada neće propasti zbog sankcija

Foto: APF

Rusko gospodarstvo nikada neće propasti zbog sankcija, rekao je u subotu zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti i bivši predsjednik Rusije Dmitrij Medvedev, javlja agencija TASS.

“Imamo sve mogućnosti za vlastiti razvoj. Prethodne sankcije su nam u velikoj mjeri dobro došle, primoravši nas da razvijamo zamjenu uvoza u svim sektorima, uključujući i znanstveno intenzivne, za razvoj novih tehnologija, proizvoda i lijekova”, napisao je na svom Telegram kanalu.

“Vlada je već donijela odluke za podršku ljudima i gospodarstvu: socijalne naknade, dodatno financiranje sektora visoke tehnologije, poljoprivrede, bankarskog sektora. Neće biti kolapsa u gospodarstvu”, poručio je.

Dodao je da “Rusija ima mnogo pouzdanih partnera, ne samo na postsovjetskom prostoru, već i u Kini, jugoistočnoj Aziji i afričkim zemljama”.



“To je ogromno, obećavajuće tržište, koje nije toliko sukobljeno kao europsko. Rezultati ovog partnerstva i suradnje su očigledni”.

Podsjetio je na “ironičnu sliku koju je glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova objavio na društvenim mrežama – kartu svijeta kakvu vide zapadni političari”.

“Samo njihovi prijatelji i saveznici – Zapadna Europa, Sjedinjene Američke Države, Australija. Bez Rusije, Kine, Afrike, Azije… Mali otoci u bezgraničnom oceanu. Prilično živopisno”, istaknuo je. “Možda sebe nazivaju ‘zlatnom milijardom’, ali ima puno više ljudi na svijetu i neki metali su skuplji od zlata. Usput, i mi ih proizvodimo. Dakle, veliko je pitanje tko koga izolira”, zaključio je bivši ruski predsjednik.

 

Komentari