Melanija ‘razočarana’ nasiljem na Capitolu: Ne smijemo dopustiti da se strast pretvori u nasilje

Twitter

Prva dama SAD-a Melania Trump u ponedjeljak je prekinula šutnju u vezi s prošlotjednim nasiljem kada su izgrednici odani njezinom suprugu, odlazećem predsjedniku Donaldu Trumpu, upali na Capitol.

“Razočarana sam i obreshrabena onim što se dogodilo prošli tjedan“, rekla je u podužem priopćenju.

“Inspirirajuće je to što su mnogi pronašli strast i entuzijazam u sudjelovanju na izborima, ali ne smijemo dopustiti da se ta strast pretvori u nasilje.”

Melanija je dodala da stoji uz ljude koji su stradali u napadu, spomenuvši najprije preminule izgrednike, a potom dvojicu policajaca.



Prva dama nije se referirala na ulogu svoga supruga koji je zavaravao pristaše lažnim tvrdnjama o izbornoj prijevari i nagovarao ih da zauzmu Capitol.

“Apsolutno osuđujem nasilje koje se dogodilo na Capitolu. Nasilje nikada nije prihvatljivo”, napisala je gospođa Trump.

Pelosi: Ovaj predsjednik predstavlja prijetnju Ustavu

Njezina izjava objavljena je istog dana kada se očekuje da Zastupnički dom nastavi s postupkom opoziva Donalda Trumpa.

“U zaštiti našeg ustava i naše demokracije, djelovat ćemo hitno, jer ovaj predsjednik predstavlja neposrednu prijetnju i jednome i drugome”, priopćila je u nedjelju predsjednica Kongresa Nancy Pelosi.

Prošle srijede Trumpovi su pristaše upali na Capitol ugrozivši sigurnost zastupnika koji su se morali sakriti i privremeno prekinuti zasjedanje na kojem su potvrdili izbornu pobjedu Joea Bidena.

Komentari