Ministar zdravstva Sjeverne Makedonije Venko Filipče dao ostavku nakon požara u covid bolnici

Foto: Pixsell

Ministar zdravstva Sjeverne Makedonije Venko Filipče dao je u petak ostavku nakon eksplozije i požara u privremenoj bolnici za oboljele od covida-19. U požaru je poginulo 14 ljudi. 

“Tragedija u Tetovu jako me pogodila (…) kao liječnik i kao ministar predao sam ostavku premijeru Zoranu Zaevu iz moralnih razloga”, rekao je Venko Filipče na konferenciji za medije u Skoplju.

No, premijer ne treba prihvatiti ostavku.

Prije toga ostavku su podnijeli zamjenik ministra zdravstva Ilir Hasani, ravnatelj Kliničke bolnice u Tetovu Florin Besimi i financijski direktor Artan Etemi.



Svi stradali u požaru su identificirani i napravljena je obdukcija. Riječ je o osam žena i šest muškaraca. Među njima je dvanaest pacijenata i dvije osobe koje su bile u posjetu. Žrtve su bile u dobi od 29 do 79 godina, objavile su tamošnje vlasti.

Istraga o uzrocima nesreće se nastavlja.

Požar je buknuo nakon još nerazjašnjene eksplozije u montažnoj bolnici nedavno otvorenoj u sklopu Kliničke bolnice u Tetovu koji ima 52 tisuće stanovnika, većinom pripadnika albanske manjine.

U zemlji s dva milijuna stanovnika, gdje je prosječna plaća 460 eura, već neko vrijeme raste broj zaraženih zbog širenja delta varijante virusa. Više od 180 tisuća ljudi je dosad zaraženo a više od 6.200 je umrlo.

Komentari