Ministrica vanjskih poslova BiH: Od europskih lidera među koje se ubraja i Milanović, građani BiH očekuju podršku reformama, a ne ucjenama i blokadama

Pixsell

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Biserka Turković danas je putem svog facebook profila napisala status u kojem se, vrlo kritički, osvrnula izjave na hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića.

Evo što je Turković napisala u svojoj objavi: ” Dok Vlada Republike Hrvatske traži informacije od Ministarstva vanjskih poslova BiH o aerodromu kojeg u Trebinju planiraju graditi vlasti manjeg bh. entiteta uz pomoć Vlade Srbije, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, daje zapaljive izjave koje samo otežavaju reforme i evropski put BiH.”

Nitko u Bosni i Hercegovini ne želi niti pokušava slomiti nikoga. Naprotiv. Institucije BiH na stolu imaju 14 prioriteta Evropske komisije i Program reformi za NATO. U vrijeme kada Milorad Dodik blokira rad tih institucija zato što je zakonom zabranjeno negiranje genocida i slavljenje ratnih zločina, od evropskih lidera među koje se ubraja i Milanović, građani BiH očekuju podršku reformama, evropskom putu i funkcionalnosti države, a ne blokadama, ucjenama i opstrukcijama.”

“Uvjerena sam i da većina građana Republike Hrvatske od Milanovića očekuje i želi da se sa poštovanjem odnosi prema državnicima susjednih država koji su izabrani na demokratskim izborima, a koje poštuju i priznaju i sve evropske i međunarodne institucije.”



Komentari