MJERE POPUŠTENE, A DELTA SOJ SE ŠIRI Johnson: Potreban je oprez, moramo biti ponizni pred prirodom

Twitter

U Engleskoj su u ponedjeljak popuštene sve mjere protiv koronavirusa. Kako je najavio premijer Boris Johnson, britanska vlada želi u rujnu uvesti zdravstvene propusnice koje bi potvrdile da je osoba potpuno cijepljena protiv koronavirusa te kako bi te osobe ušle u prostore koji primaju brojnu publiku poput diskoteka.

“Do kraja rujna, kada će svi mladi imati priliku primiti dvije doze cjepiva, predviđamo da potpuno cijepljenje bude uvjet za ulazak u noćne klubove i druge prostore na kojima se okuplja puno ljudi, izjavio je šef konzervativne vlade i precizirao da tada negativan test neće biti dovoljan”, rekao je Johnson.

Ponovio je da je potreban oprez jer se delta varijanta i dalje širi.

Bude li potrebno, vlada će za ulazak u diskoteke, otvorene nakon godine i pol, proglasiti obveznim predočenje dokaza o cijepljenju, negativnog testa ili prirodnog imuniteta.



Johnson je priznao da ne može jamčiti da su ograničenja nepovratno ukinuta.

“Moramo biti ponizni pred prirodom”, istaknuo je.

Dok su stotine tisuća slučajeva kontakata prisiljene na izolaciju, neki bitni djelatnici, poput željezničara ili kontrolora leta, izuzeti su i bit će im omogućen rad, pod uvjetom da su primili drugu dozu cjepiva prije najmanje dva tjedna, objavila je vlada.

Inače, među najteže pogođenim zemljama u Europi s više od 128.700 umrlih, Velika Britanija je nedavno imala više od 50 tisuća novozaraženih dnevno, što se pripisuje zaraznijoj delta varijanti koronavirusa.

Komentari