NAJGORI DAN DO SADA U Italiji u jednom danu umrlo čak 627 osoba, zaraženo gotovo 50.000!

Italiju pogađa najgora kriza do sada, u jednom danu umrlo je 627 ljudi, najviše do sada. Ukupan broj umrlih u toj zemlji je 4032.

Zaraženo je 47.021 osoba, a čak 5986 je novozaraženih u odnosu na jučerašnji dan.

Trenutno je na koronavirus pozitivno 37.860 ljudi, a oporavilo se njih 5129.  Na intenzivnoj njezi je 2644 pacijenata.

Italija je žarište epidemije u EU

Talijanske vlasti prošli su tjedan naredile zatvaranje restorana, kafića i većine dućana do 25. ožujka. S radom su prestale i škole i sveučilišta, a građanima je poručeno da do 3. travnja izlaze samo kad to doista moraju.



Premijer Giuseppe Conte u četvrtak je najavio da će se mjere možda produžiti, ne otkrivši više detalja.

Svijet, vlade i tvrtke bore se s najvećom javnozdravstvenom krizom od pandemije gripe 1918. dok globalna pošast koronavirusa izaziva paniku stanovništva i pad financijskih tržišta nesmiljenim brojkama: preko 246.000 zaraženih i više od 10.000 umrlih, na što vlade reagiraju sve većim ograničenjima kretanja.

Talijanske regije najteže pogođene koronavirusom u petak su dodatno postrožile mjere za borbu protiv širenja zaraze, zabranivši šetnje parkovima, rekreativno trčanje i bickliranje.

“Već imamo mnoge stotine mrtvih. Što još moramo učiniti prije no što ljudi shvate tragediju s kojom smo suočeni?”, pitao je čelnik tima za borbu protiv koronavirusa u regiji Emilia-Romagna Sergio Venturi.

ZEMLJE ŠIROM SVIJETA UVODE SVE JAČE RESTRIKCIJE U Italiji zbog nediscipline zatvaraju parkove, zabranjuju šetnje i bicikliranje; Berlin razmatra potpuno ograničenje kretanja

Komentari