Nastavak sage oko nereda u Bijeloj kući: Biden predložio osmero kandidata sa savezne tužitelje

6. siječnja dogodila se jedna od najvećih sramota u povijesti Sjedinjenih Američkih Država. Tada su pobiješnjeli pristaše Donalda Trumpa, nezadovoljni rezultatima izbora upali u Kongres traživši da se izbori ponište.

Savezni tužitelji su dali nalog za uhićenje više od 535 osoba pod optužbom za sudjelovanje u nasilju u kojem su se prosvjednici sukobili s policijom, razbijali prozore te primorali članove Kongresa i tadašnjeg potpredsjednika Mike Pencea da bježe na sigurna mjesta.

Najpoznatije ime među Bidenovim kandidatima svakako je Matthew Graves, odvjetnik i bivši pomoćnik tužitelja SAD-a koji bi trebao voditi proces nadgledanja događaja iz ove pobune.

Među ostalim kandidatima su Rachel Rollins, tužiteljica iz Bostona, Erek Barron iz distrikta Marylanda, Nicholas Brown iz zapadnog distrikta Washingtona, Clifford Johnson iz sjevernog distrikta Indiane, Zachary Myers iz južnog distrikta Indiane, Trini Ross iz zapadnog distrikta New Yorka i Vanessa Waldref iz istočnog distrikta Washingtona.



Komentari