Njemačka ministrica dala ostavku zbog skandala oko godišnjeg odmora

Anne Spiegel je danas rekla da daje ostavku na položaj njemačke ministrice za obitelj pošto je izbio skandal zbog odluke od prošle godine da ode na godišnji odmor nakon razornih poplava u saveznoj državi u kojoj je bila na visokoj dužnosti.

Spiegel, članica Zelenih, prva je ministrica koja napušta vladu kancelara Olafa Scholza, koju još čine njegovi socijaldemokrati (SPD) i liberalna stranka Slobodnih demokrata (FDP).

“Danas, zbog političkog pritiska, odlučila sam odstupiti s položaja savezne ministrice za obiteljske poslove”, rekla je Spiegel, koja se u nedjelju ispričala što je otišla na četverotjedni odmor ubrzo nakon velikih poplava 2021.

U to je vrijeme bila ministrica okoliša u saveznoj državi Porajnje-Falačka, koja je bila nateže pogođena poplavama u kojima je živote izgubilo više od 170 ljudi.



Njezina odluka dolazi uoči regionalnih izbora u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, koja je također bila teško pogođena poplavama.

Prošli tjedan je i ministrica te savezne države dala ostavku iz istog razloga – previše je vremena nakon poplava provela na Mallorci. Čelnik Zelenih Omid Nouripour je rekao da je odluka Spiegel ispravna.

 

Komentari