Nove dojave o bombama u Francuskoj, država u stanju pripravnosti zbog terorizma

Foto: Guliver Image / Gerard Bottino/Ilustracija

Francuska je podigla stupanj pripravnosti na najvišu razinu nakon islamističkog napada na sjeveru zemlje, gdje je ubijen profesor, a dvije su osobe teško ranjene, što se izravno povezuje s događajima na Bliskom istoku.

Predsjednik Macron izdao je naredbu o dodatnoj mobilizaciji sedam tisuća vojnika kako bi se povećala sigurnost u gradskim središtima te oko turističkih odredišta.

U Parizu je jučer bio zatvoren muzej Louvre – nakon što je upravo primila pisanu prijetnju, a poslije dojave o postavljenoj bombi evakuirana je i glasovita palača Versailles, udaljena od Pariza četrdesetak kilometara.

Dojava o postavljenoj bombi stigla je i za glavni željeznički kolodvor u Parizu. Sve su se pokazale lažnima.



– Atmosfera džihadizma, odnosno odlučnosti da se djeluje, evidentna je još od prošlog vikenda. Govorio sam o tome još prije napada u Arrasu. Određeno uzbuđenje primjećuje se među subjektima koje pratimo povezano s radikalnim islamom. Želim reći da se mi sustavno bavimo svim prijetnjama, iako bile i lažne, te da svakog sumnjivog uhitimo i odvedemo na ispitivanje, rekao je Gerald Darmanin, francuski ministar unutarnjih poslova.

Komentari