Novi soj koronavirusa nije iz Britanije. U Njemačkoj je od studenog

Epidemija/Armin Durgut/PIXSELL

Novi soj koronavirusa otkriven u Britaniji izgleda da je u Njemačkoj prisutan od studenog, utvrdili su liječnici naknadno provjeravajući uzorke starijeg pacijenta koji je u međuvremenu umro, izvijestio je list Die Welt u ponedjeljak.

Stručnjaci na medicinskom fakultetu u Hannoveru uspjeli su potvrditi varijantu B1.1.7 virusa u uzorcima dobivenim od pacijenta koji je imao komorbiditete, izvijestio je list pozivajući se na regionalnog ministra zdravstva njemačke savezne držane Donje Saske.

Berlinska bolnica Charite potvrdila je prve nalaze, dodaje se u izvješću.

Za novi soj koronavirusa koji se brzo širi Britanijom se smatra da je zarazniji, no prve analize sugeriraju da ne izaziva teže simptome od sojeva koji su do sada kružili.



Njemačka država Baden-Wuerttemberg prošlog je tjedna objavila da su lokalne vlasti detektirale novi soj i kod jedne osobe koja je došla zrakoplovom iz Britanije u Frankfurt 20. prosinca.

Putnik je želio posjetiti rođake a bio je pozitivan na testiranju napravljenom po njegovom dolasku. Članovi obitelji su ga dovezli automobilom s frankfurtskog aerodroma i do tada je u izolaciju u njihovoj kući.

Komentari