Odlična procijepljenost Švedske: Cijepila se i Greta Thunberg

screenshot

Švedska zasigurno nije jedna od država koja ima probleme s tim da im stanovništvo odbija cijepljenje. U Švedskoj već godinu i pol, koliko traje pandemija, sve funkcionira po principu preporuke, a glavni državni epidemiolog Andreas Tegnell jedan je od nacionalnih heroja.

Sada se cijepila i jedna od poznatijih švedskih državljanki, klimatska aktivistica te Timeova osoba godine Greta Thunberg koja je pritom rekla: “Cijepljenje spašava živote. Nitko nije siguran dok svi nisu sigurni.”

”Zahvalna sam i privilegirana što živim u dijelu svijeta gdje se mogu cijepiti”, napisala je 18-godišnjakinja na Tweeteru uz fotografiju flastera na mjestu uboda na njezinoj lijevoj ruci.

Naravno, Thunberg niti ovu priliku za kritiziranje vlasti nije propustila, pa je ovaj puta naglasila kako je svijet vrlo neravnomjerno rasporedio cjepiva u svijetu, stoga ih u nekim dijelovima nema dovoljno.



To nije slučaj sa Švedskom u kojoj je 77 posto odraslog stanovništva do sada primilo barem jednu dozu cjepiva, a gotovo polovica odraslih je u potpunosti cijepljena.

Komentari