Opet gori na Mediteranu, statistika je strašna: U Španjoskoj evakuirano 1000 ljudi, u Grčkoj 500 požara u tjedan dana

HRT

Prostor Španjolske i Grčke ponovno potresaju strašni požari. Ovaj puta je s tih prostora evakuirano gotovo 1000 ljudi, a samo u Grčkoj je u tjedan dana izbilo preko 500 požara.

Užas u Grčkoj

Početak ovotjedne katastrofe započeo je u ponedjeljak kada je požar izbio na planini kod lučkog grada Lavrio, udaljenog oko 60 kilometara od Atene, a najmanje šest kanadera i četiri helikoptera pokušava zaustaviti širenje požara s niskog raslinja na borove.

Drugi je požar izbio u šumovitom području kod sela Vilia sjeverno od Atene, a kako je on manjeg obujma tako je za njegovo gašenje potrebno manje snaga, pa su tamo raspoređena dva helikoptera i dva kanadera.

Ni Španjolcima nije bolje

U Španjolskoj ne da situacija nije bolja, već je vjerojatno i gora jer je zbog opasnosti od požara evakuirano gotovo 1000 ljudi iz osam sela, a spaljeno je i najmanje 12 tisuća hektara zemlje



Da stvar bude gora sve se odvija u blizini glavnog grada Madrida. Požar je izbio u Navalacruzu, ruralnom području oko 120 kilometara od Madrida u središnjoj pokrajini Kastilja i Leon, izbio je tako što se automobil zapalio na autocesti u subotu.

I tamo se jako puno snaga bori s vatrenom opasnošću. Oko tisuću vatrogasaca i 140 vojnika bori se s požarom uz pomoć helikoptera i kanadera. Ipak, situacija ide na bolje. Dva obližnja požara stavljena su pod kontrolu, navode vlasti.

Komentari