Oteta djevojčica iz Srbije pronađena živa, otmičar u bijegu

Pixabay

Djevojčica M.K. (12), koja je nestala prije 10 dana, a za čiju otmicu je osumnjičen Ninoslav Jovanović, pronađena je i prebačena u bolnicu u Nišu.

Njen otmičar i dalje u bijegu, neslužbeno saznaje N1. Djevojčica komunicira s okolinom te je pri svijesti, prenosi RTS.

Podsjećamo kako je djevojčicu otmičar oteo oko 7.30 sati 20. prosinca kada je dijete krenulo u Osnovnu školu “Zoran Đinđić” u Brzom Brodu.

Njen otmičar je radio neke poslove u jednoj od kuća u Suhom dolu i vjerojatno je danima pratio njeno kretanje tako da je 20. prosinca ukrao automobil i dijete oteo na putu do škole.



U desetodnevnoj potrazi policije, Žandarmerije, Vojske, lovaca i dobronamjernih građana pretražena je svaka kuća, svaki podrum, a na tom prostoru ima na stotine napuštenih domova gdje je otmičar krio malu namučenu djevojčicu. Jovanović je na mnogim mjestima ostavljao tragove kao što su otpaci od jela i slično.

Ovo je treći put u posljednje 23 godina da policija traga za Ninoslavom Jovanovićem. Prvi put je potraga organizirana 1996. godine, kada je silovao jednu ženu i četrnaestogodišnju djevojčicu. Poslije višednevne potrage po šumama i vikendicama, Jovanović je uhićen i osuđen na deset godina zatvora.

Po izlasku iz zatvora silovao je dvanaestogodišnju djevojčicu, nakon što ju je dva dana držao zatočenu. Dok je bio u bijegu pokušao je silovati još jednu dvanaestogodišnju djevojčicu, ali je nju spasio drvosječa.

Zbog silovanja i pokušaja silovanja osuđen je na 15 godina zatvora, međutim, odlukom Vrhovnog suda, kazna mu je smanjena na 12 godina.

Po drugom izlasku iz zatvora Jovanović je uznemiravao žene preko društvenih mreža i zbog toga je bio u pritvoru pet mjeseci. Na slobodi je od siječnja 2019. godine, piše N1.

Komentari