Policija rastjerivala suzavcem prosvjednike u Ljubljani

Protivnici vladinih mjera okupili su se na Trgu Republike u Ljubljani danas u 15 sati, a bilo ih je manje nego u protekla četiri tjedna.

Sudionici prosvjeda optužili su policiju da je ometala autobuse prosvjednika pa zbog toga nisu stigli u Ljubljanu. N1 navodi kako je ljubljanska policija to demantirala, ali su potvrdili da su priveli jednu osobu.

Policija je pozvala prosvjednike da se raziđu, a kada su se oni oglušili, policija ih je rastjerivala vodenim topovima i suzavcem. Prosvjednici su se tada počeli kretati prema predsjedničkoj palači, gdje je policija formirala kordon kako bi spriječila daljnje kretanje.

S obzirom na to da se broj prosvjednika ubrzano povećavao, na teren je izašla i policijska konjica te su ju prosvjednici gađali kamenjem i bakljama.



Policijski helikopter cijelo je vrijeme nadlijetao Ljubljanu, a na teren su izašli i pripadnici specijalne policije koji su vodenim topovima i suzavcem rastjerivali prosvjednike diljem grada. Prosvjednici su napadali i novinare koji su izvještavali s terena.

Komentari