Poljska uvodi karantenu, a Britanija i Nizozemska još strožije mjere

Epidemija/Armin Durgut/PIXSELL

Suočene s velikim rastom broja novozaraženih koronavirusom, Poljska, Nizozemska i Velika Britanija odlučile su uvesti mjere potpunog zatvaranja.

U Poljskoj će karantena na razini cijele države na snagu stupiti 28. prosinca, a trajat će do 17. siječnja. Zatvorit će se svi hoteli, skijališta i trgovački centri.

U većinski katoličkoj Poljskoj neće biti novih mjera za Božić, no na Staru godinu uvest će se policijski sat koji će trajati od 19 sati do 6 ujutro idućeg dana. Oni koji će se iz inozemstva u državu vratiti javnim prijevozom morat će 10 dana provesti u izolaciji.

Iako je prije nekoliko dana uvela na pet tjedana potpuno zatvaranje, Nizozemska je u posljednja 24 sata imala gotovo 13 tisuća novih slučajeva zaraze koronavirusom, oborivši time dnevni rekord dva dana zaredom.



Radna mjesta i škole ostaju otvorene

U sjeverozapadnoj eurposkoj državi dosad je od početka pandemije umrlo više od 10 tisuća ljudi.

Mjere je dodatno postrožila i Velika Britanija koja će u velikim dijelovima države podići razinu opasnosti od virusa na “vrlo visoku“.

To znači da barovi i restorani neće primati goste, nego će samo dostavljati hranu. Ograničava se i okupljanje ljudi, no radna mjesta i škole ostaju otvorene.

Britanska vlada ranije je stanovnicima rekla kako smiju posjećivati svoje obitelji za Božić, no sada ih poziva da slavlja budu lokalna i malog opsega.

Komentari