Princ Philip bit će poslijepodne pokopan u dvorcu Windsor

Vojvoda od Edinburgha, Princ Philip suprug britanske kraljice Elizabete II, koji je preminuo 9. travnja u dobi od 99 godina bit će pokopan u subotu poslijepodne u kraljevskoj kripti dvorca Windsor, isključivo u krugu obitelji zbog epidemioloških mjera zbog koronavirusa.

pogreb će započeti u 15,40 sati kada će povorka s lijesom krenuti iz privatne kapele u dvorcu uz pogrebni marš i minutu šutnje diljem zemlje, priopćila je Buckinghamska palača.

Nakon službe u kapeli svetog Jurja, nadbiskup Canterburyja dat će blagoslov nakon što se lijes spusti u kraljevsku kriptu.

U skladu s epidemiološkim mjerama trenutno na snazi ​​u Engleskoj, ispraćaju će nazočiti samo 30 uzvanika od kojih je većina članova kraljevske obitelji.



Kraljica Elizabeta II., četvero djece, osmero unučadi, kraljičina nećakinja i nećak te troje njezinih rođaka prisustvovat će službi.

Uz to, pogrebu će nazočiti i prinčeva njemačka rodbina Bernhard, nasljedni princ od Badena, princ Donatus, Landgrave od Hessea i princ Philipp od Hohenlohe-Langenburga.

Grofica Mountbatten od Burme, bliska prijateljica princa Philipa, također će prisustvovati ispraćaju. Pogreb će se prenositi uživo na televiziji.

Komentari