Putin želi ‘konstruktivan dijalog’ s Borisom Johnsonom

Kremlj

“Uvjeren sam da razvoj konstruktivnog dijaloga i puna suradnja u raznim područjima odgovora interesima naših zemalja i cijelog europskog kontinenta”, rekao je Vladimir Putin, prema priopćenju Kremlja.

Ranije tijekom dana, glasnogovornik Kremlja se pokazao opreznijim u vezi poboljšanju odnosa između Moskve i Londona, zapletenih u stalnim neslaganjima i skandalu špijunaže.

“I daje se nadamo da će političke snage pobjednice izbora, bez obzira u kojoj zemlji, pristupiti dijalogu i usredotočiti se na uspostavu dobrih odnosa s našom zemljom”, rekao je Dmitrij Peskov novinarima i dodao da “ne zna u kojoj mjeri su ta očekivanja prikladna u slučaju britanskih konzervativaca”.

Dulje od godinu dana, afera trovanja bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripala i njegove kćeri potkapa odnose između Londona i Moskve.



Britanske vlasti su optužile rusko vojne obavještajne službe GRU da ga je pokušale otrovati. Moskva niječe bilo kakvu odgovornost za tu aferu, koja je izazvala najveći val izbacivanja diplomata u nedavnoj povijesti i nove američke sankcije.

Rusija i Velika Britanija su na suprotnim stranama i u brojnim međunarodnim predmetima, od sirijskog sukoba do ukrajinske krize.

Komentari