Rusi ispalili hice upozorenja na britanski razarač u Crnom moru, Britanci tvrde kako to nije točno

Royal Navy

Ruski je avion bacio bombe u more ispred razarača piše ruska novinska agencija pozivajući se na Ministarstvo obrane. 

Ruski vojni brod ispalio je hice upozorenja na brod britanske kraljevske mornarice HMS Defender, razarač klase Type 45 nakon što je ušao u ruske vode u Crnom moru.

Ruski je avion bacio bombe u more ispred razarača, javlja ruska novinska agencija Interfax, pozivajući se na Ministarstvo obrane.

Britanski razarač je napustio ruske vode nedugo nakon toga, a rusko je ministarstvo priopćilo kako je britanski brod ušao u ruske vode tri kilometra, piše Reuters.



Britansko Ministarstvo obrane: Na HMS Defender nisu ispaljeni hici upozorenja

Britansko ministarstvo obrane je na Twitteru objavilo da na HMS Defender nisu ispaljeni hici upozorenja.

“Brod kraljevske mornarice prolazio je kroz ukrajinske teritorijalne vode u skladu s međunarodnim pravom”, navodi se u tvitu britanskog Ministarstva obrane.

“Vjerujemo da su Rusi provodili vježbu gađanja u Crnom moru te su upozorili pomorsku zajednicu na svoje aktivnosti. Nijedan hitac nije bio usmjeren prema HMS Defenderu i ne priznajemo tvrdnju da su bombe bačene na njegovu rutu”, objavilo je britansko Ministarstvo obrane.

Kako navodi britansko ministarstvo obrane na svojim stranicama, HMS Defender dio je borbene skupine kraljevske mornarice koja obavlja zadaće u Crnom moru.

 

Komentari