‘RUSKA AGRESIJA MORA PROPASTI’ Macron zagrmio u Munchenu: Ako se Europa želi obraniti, mora se naoružati

Foto: Twitter

Na konferenciji o sigurnosti u Munchenu brojni svjetski čelnici dali su svoj sud o ruskoj invaziji u Ukrajini i drugim geopolitičkim temama.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je da Zapad treba pojačati vojnu potporu Ukrajini kako bi Kijev svojom protuofenzivom prisilio Moskvu na pregovore o završetku rata, no da sada nije vrijeme za pregovore jer bi značili pristanak poraza pred Rusijom.

“Apsolutno moramo intenzivirati potporu ukrajinskom narodu i vojsci kako bi pokrenula protuofenzivu koja bi mogla dovesti do vjerodostojnih pregovora, o kojima bi odlučili Ukrajina, njezine vlasti i njezin narod”, rekao je Macron.

Nema ustupaka
“Rusija ne može i ne smije dobiti ovaj rat i ruska agresija mora propasti jer ne možemo prihvatiti trivijalizaciju nezakonite uporabe sile. U suprotnom bi bila dovedena u pitanje europska i globalna stabilnost” , istaknuo je Macron.



Dao je zlokobnu prognozu da bi rat mogao potrajati… “Ali pogotovo ako to ne želimo, moramo biti vjerodostojni u našoj sposobnosti da izdržimo u ovom naporu”, izjavio je Macron. “To je jedini način da ga vratimo za stol za raspravu na prihvatljiv način”, rekao je misleći na ruskog cara Putina.

Hrabro je izjavio kako je ruska invazija propala, no dodao da se s uma ne smije smetnuti činjenica da će Rusija uvijek biti u Europi. “Na našem kontinentu neće biti mira ako se ne suočimo s pitanjem Rusije, bistrog uma i bez samozadovoljstva”, istaknuo je, piše Dnevno.hr

Oružja amo, jer utjehe nema u vodi
Francuski predsjednik rekao i da će mir biti ugrožen ako Europljani ne budu imali oružje da ga brane.

“Ako se Europa želi obraniti, mora se naoružati”, rekao je Macron i još jednom pozvao europske zemlje da više investiraju u obranu, uključujući i zajednička ulaganja…

 

Komentari