SRBIJA BEZ MILOSTI PREMA MIGRANTIMA Otkazali poslušnost EU: Nećemo čekati njihovu odluku, važna nam je naša sigurnost

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

U susjednoj Srbiji je također, što zbog koronavirusa, što zbog navale migranata – alarmantno stanje.

Srbijanski predsjednik Alesandar Vučić zbog cijele se situacije danas obratio tamošnjoj javnosti, s posebnim osvrtom na odluku Srbije o reakciji na migrante koji pušteni iz Turske probijaju grčku granicu:

“Ako bude potrebno štititi i sačuvati granice, to ćemo učiniti na efikasan način. Ovog puta neću čekati odgovore od EU, već ćemo se ponašati apsolutno i isključivo u interesu naše sigurnosti”.

‘Nećemo biti parking za migrant’

Umirujući srbijansku javnost, Vučić je građanima kazao kako nemaju razloga za brigu jer on “neće dozvoliti da Srbija bude parking za migrante”:



“Ako netko bude pomislio da Srbija treba postati parking za migrante, pokazat ćemo da se to neće dogoditi i na rezolutan, jasan, nedvosmislen način naši državni organi neće dozvoliti ulaz na teritorij Srbije onim osobama za koje smatramo da bi mogle ugroziti sigurnost Srbije”.

Spremni i na koronavirus

Aleksandar Vučić u svojem se obraćanju osvrnuo i na koronavirus koji u Srbiji još nije zabilježen:

“Ako se bude pojavio, građani se ne trebaju zabrinuti jer ćemo imati dovoljno snage, kapaciteta i moći da se i tome suprotstavimo”, rekao je uz obećanje da će ovih dana obići sve liječnike i ostalo osoblje koje je u stanju pripravnosti.

Komentari