Tko je Putinova kći koja se cijepila protiv korone? Skriva detalje iz privatnog života, a imena i broj djece nikad nije izrekao u javnosti

Ilustracija/forumfreerussia.org

O obiteljskom životu ruskog predsjednika zna se jako malo, a ne zna se ni koliko točno Putin ima djece.

Rusija je u utorak postala prva zemlja u svijetu koja je je službeno odobrila cjepivo za koronavirus. Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je za medije kako je cjepivo spremno za upotrebu i naglasio da je prošlo sve potrebne provjere i testove kako bi se potvrdila učinkovitost i sigurnost cjepiva, prenosi Politico.

Unatoč tome što je zdravstvena zajednica izrazito skeptična, a mnogi objavu nazivaju ‘lakomislenom i blesavom’, Putin i dalje stoji iza svojih tvrdnji te ističe da cjepivo dokazano stvara trajni imunitet.

Rusko cjepivo koje su nazvali Sputnik V nije prošlo takozvanu treću fazu, ključnu fazu testiranja cjepiva koja obično uključuje tisuće ispitanika i znanstvenici poručuju da bez čvrstih dokaza ne mogu vjerovati tvrdnjama ruskog predsjednika i Instituta za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleya.



Tvrdnja predsjednika Putina koja je izazvala reakcije diljem svijeta bila je ta da je i jedna od njegovih kćeri primila novo cjepivo. “Cjepivo je učinkovito te stvara stabilan imunitet i ponavljam, prošlo je sve potrebne sigurnosne provjere. To znam iz prve ruke jer se jedna od mojih kćeri također dobrovoljno cijepila. Nakon prve injekcije imala je temperaturu 38 Celzija, a sljedeći dan bila je nešto viša od 37 Celzija. Nakon druge injekcije, temperatura joj je opet porasla, ali vratila se u normalu te se sada osjeća dobro”, izjavio je Putin.

Nakon te izjave, počele su pretpostavke o kojoj se kćeri radi, uzevši u obzir da predsjednik Putin nikada nije izgovorio imena svoje djece u javnosti, a gotovo nikada ne komentira svoj osobni život. U jednom intervjuu izjavio je da ne želi da mu djeca odrastaju pred kamerama i da želi da odrastu kao normalni ljudi.

Ono što je javnosti poznato jest da Putin ima dvije kćeri, Mariju i Katerinu, iz braka s Ljudmilom Putin od koje se rastao 2013. godine, a neki izvori navode da bi se moglo raditi o Mariji te da je upravo ona primila cjepivo protiv koronavirusa.

Putin nikad u javnosti nije rekao imena svoje djece

Marija Vorontsova je starija Putinova kćer, a rođena je 1985. godine u tadašnjem Lenjingradu, odnosno današnjem Sankt Petersburgu. Bavi se pedijatrijskom endokrinologijom i udana je za nizozemskog poduzetnika Jorrita Faassena s kojim ima obitelj. Nedavno se pojavila na ruskoj televiziji gdje je dala intervju o zdravstvenoj ustanovi Nomeko, najvećem privatnom investicijskom projektu čiji je cilj istraživanje suvremenih metoda za liječenja raka. Također je izjavila da je suvlasnica navedene ustanove vrijedne, kako navodi news.com.au, 913 milijuna dolara.

Njegova druga kćer, Katerina Tikhonovna 33-godišnja je akrobatska plesačica te radi na sveučilištu u Moskvi koje je i pohađala, a 2013. godine udala se za ruskog milijardera Kirilla Shamalova, ali su se rastali 2018. godine.

Nikada nisu objavljene službene fotografije Putinovih kćeri tako da se informacije o njima kao ni ostale spekulacije o Putinovom privatnom životu ne mogu sa sigurnošću potvrditi.

Komentari