Trump nakon kratkotrajnog boravka u zatvoru: ‘Veoma tužno iskustvo. Ministarstvo pravde se koristi kao političko oružje’

Foto: Alex Brandon/Guliver Image

Nekoliko sati nakon što je kratkotrajno boravio u zatvoru Fulton u Atlanti, bivši predsjednik Donald Trump rekao je za News Max da je trenutak kada su ga fotografirali (kao i svakog drugog zatvorenika) bio “užasno iskustvo”.

“Nikada nisam čuo riječi ‘mug shot’ (fotografija koja se snima u zatvoru). Nisu me tome naučili u Wharton školi financija“, našalio se Trump dok je razgovarao s voditeljem Gregom Kellyjem u emisiji „Greg Kelly Reports“.

On je ponovio riječi koje je rekao i po izlasku iz sudnice.

„To je veoma tužno iskustvo, i veoma tužan dan za našu zemlju. Ministarstvo pravde se koristi kao političko oružje,“ dodao je on.



Bivšem predsjedniku su uzeti otisci prstiju, podaci i on je fotografiran u zatvoru u Atlanti oko 19:30 sati po lokalnom vremenu. Pušten je nakon 20 minuta uz jamčevinu od 200.000 dolara.

Inače, njegova fotografija iz zatvora u međuvremenu je postala viralna.

Njegova predaja dolazi nakon što ga je velika porota optužila po nalogu okružnog tužitelja Fanny Willis zbog navodnog pokušaja da poništi rezultate predsjedničkih izbora 2020. godine.

Protiv Trumpa su trenutno podignute četiri optužnice.

„To je samo jedan problem za drugim. Ono što oni žele je da vas pokušaju iscrpiti… to što rade je apsolutno užasna stvar. I nikada nisam vidio ništa slično. Ovo je zemlja trećeg svijeta“, komentirao je Trump.

Podsjetimo, bivši predsjednik SAD-a i mogući republikanski kandidat na narednim izborima 2024. godine tereti se da je pokušao preokrenuti izborne rezultate predsjedničkih izbora u saveznoj državi Georgiji 2020. godine.

On je optužen zajedno sa još 18 osoba, od kojih se većina u protekla dva dana prijavila u isti zatvor, platila jamčevinu i moći će se nastaviti brani sa slobode.

Komentari