Trump poslao poruku koja je uznemirila mnoge Amerikance: Ovo nikako nisu očekivali

Foto: Facebook

“Obustavljam kampanju”, rekao je Donald Trump koji je sve iznenadio u ponedjeljak poslavši ovu poruku svojim pristašama, prvotravanjsku šalu koja je zapravo bila namijenjena prikupljanju sredstava za njegovu kandidaturu za predsjedničke izbore u studenom.

Bivši republikanski predsjednik, koji nastoji iz Bijele kuće izbaciti demokrata Joea Bidena, poslao je ovaj kratki tekst svojim biračima e-poštom i SMS-om, uz link. Klikom na njega njegovi pristaše dolaze na stranicu s pozivom da doniraju 5500 ili 3300 dolara za Trumpovu kampanju.

“Zar ste stvarno mislili da ću prekinuti kampanju? Prvotravanjska šala!”, stoji velikim slovima. Već nekoliko godina američki su glasači preplavljeni SMS-ovima, e-mailovima i pozivima kojima ih se poziva da financijski podupru kandidature.

Blagajna kampanje Donalda Trumpa trenutno je praznija od one Joea Bidena, kandidata za reizbor. Podsjetimo, nedavno je bivši američki predsjednik Donald Trump obećao da će ako bude ponovno izabran osloboditi ljude koji su zatvoreni zbog sudjelovanja u napadu na američki Kapitol 2021.



Foto: Facebook

Najavio prve poteze ako mu građani poklone povjerenje

Pobunjenici, koje je tada potaknuo na akcije lažnim tvrdnjama o izbornoj prijevari na proteklim predsjedničkim izborima, upali su u sjedište američke demokracije 6. siječnja 2021. u pokušaju da zaustave prijenos vlasti s njega na Joea Bidena. Njih 1358 optuženo je u proteklih 38 mjeseci, prema podacima Ministarstva pravosuđa, objavljenim prošlog tjedna.

Oko 500 ih je osuđeno na zatvorske kazne. Trump je najavu objavio na platformi Truth Social obećavši i da će zatvoriti granicu s Meksikom također kao jedan od prvih poteza ako bude ponovno izabran. Pri tom nije naveo nikakve pojedinosti.

Trump žestok u izjavama: ‘Ako ne budem izabran, to će biti krvoproliće za cijelu zemlju’

“Moj prvi potez kao vašeg idućeg predsjednika bit će zatvoriti granicu… i osloboditi taoce 6. siječnja koji su nepravedno zatvoreni!” napisao je kasno u ponedjeljak. Trump je već ranije govorio o svom hipotetskom prvom danu na dužnosti, obećavši tijekom jednog nastupa u prosincu da se neće ponašati kao diktator “osim prvog dana”.

Komentari