U RUSIJI PONOVNO NESTAO ZRAKOPLOV! Na probnom letu bilo je šest članova posade

S radara na ruskom Dalekom istoku u srijedu je nestao zrakoplov Antonov-26 u kojem je bilo šest osoba, objavile su vlasti. 

Kako su istaknuli iz ministarstva za krizne situacije, zrakoplov je nestao 38 kilometara od grada Habarovska. Istaknuli su kako je posada bila na probnom letu, prenijele su ruske agencije.

Zrakoplov An-26 je srednjolinijski transportni zrakoplov, a gradilo ih se 1970-ih godina. Pripadao je tvrtki koja se bavi tehničkim kontrolama na ruskim zračnim lukama.

Vlasti su u područje nestanka zrakoplova poslale spasilačku ekipu i helikopter.



Iz agencije TASS su objavili  da je zrakoplov bio “u dobru stanju” i posada nije upozorila ni na kakav problem prije polijetanja.

Takve nesreće česte su na ruskom Dalekom istoku, a događaju se uglavnom zbog starosti letjelica i loših vremenskih uvjeta.

Podsjetimo, u kolovozu se srušio helikopter Mi-8 sa 16 putnika i članova posade, među kojima 13 turista. Pao je u jezero na Kamčatki zbog loše vidljivosti. Poginulo je osmero ljudi.

U srpnju se srušio putnički zrakoplov s 22 putnika i šest članova posade prilikom priprema za slijetanje na Kamčatku. Nije bilo preživjelih.

Komentari