Uletio u policijsku postaju u Francuskoj i ubio policajku nožem. Napadač je ubijen na licu mjestu

Twitter/ilustracija

Francuska policajka (49) ubijena je u napadu nožem, a napadača je samo nekoliko trenutaka kasnije upucalo nekoliko njezinih kolega. Napadač je uletio oko 14:30 u policijsku postaju u Rambouilletu i prema prvim indikacijama zabio nož policajki u grlo.

Ona je preminula na mjestu usprkos tome što su joj vatrogasci pokušali pomoći. Prema pisanju Le Mondea, napadač je tunizijskog podrijekla, a njegova dob nije poznata. Navode i to da je prema njihovim informacijama napadač ubijen.

Nužno je isto tako navesti i kako nije potvrđeno kako nema službene potvrde da je napadač ubijen. Ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin najavio je kako će posjetiti policijsku postaju u kojoj se dogodilo ubojstvo. Očekuje se i dolazak premijera Jeana Castexa. U ovom trenutku nije poznat motiv napada, međutim predstavnik policijskog sindikata François Bersani kazao je za medije kako je prije napada napadač navodno vikao ‘Allahu Akbar’. Službene potvrde u ovom trenutku još uvijek nema za to.

“Upao je u policijsku postaju vičući ‘Allahu Akbar’ ili ‘Bog je najveći’ i napao policijsku službenicu”, ustvrdio je predstavnik policijskog sindikata François Bersani, prenosi Večernji list.



 

Komentari