Vatrogascu ukrali novčanik dok se borio sa vatrenom stihijom

Ilustracija Foto: Profimedia

Kalifornijskom vatrogascu ukraden je novčanik iz vatrogasnog vozila, a dok se borio sa stihijom, kradljivci su mu ispraznili bankovne račune.

“Odvratno ponašanje. Ne mogu, iskreno, ne mogu vjerovati da bi netko u stvari imao snage ući u vatrogasno vozilo i opljačkati nekog tko se bori za narod. Ljuti me to, jako”, rekao je glavni zamjenik Chris Clark policijske postaje Santa Cruz tijekom tiskovne konferencije u nedjelju. Još uvijek se ne zna tko je ukrao novčanik. Zasad je osumnjičeno pet osoba.

Vlasti su uhitile Josea Gandarilla, Susanu Luna, Crystal Araujoa, Saru Loretza i Crystle Parstch-Lucchesija po brojnim optužbama, uključujući pljačku, veliku krađu, zavjeru za počinjenje zločina i provale, prenosi CNN.

“Općenito, nemam empatije, nemam strpljenja za nekoga tko će ući u našu zajednicu i krasti od ljudi koji riskiraju živote za našu zajednicu”, dodao je Clark. Inače, tisuće vatrogasaca odazivaju se na stotine divljih požara koji bjesne diljem Kalifornije. Požari su zahvatili više od milijun hektara. Vlasti su zabrinute zbog predviđanja koja kažu da će suhe grmljavinske oluje izazvati još veće požare i proširiti postojeće.



Komentari