VIDEO Objavljena je snimka eksplozije kampera u Nashvilleu. Može se čuti odbrojavanje na zvučniku

Kamper koji je eksplodirao na božićno jutro u središtu Nashvillea nakon odbrojavanja preko zvučnika, bio je namjerni čin, navodi policija i izvještava o velikoj šteti u prijestolnici country glazbe.

Nakon eksplozije u 6:30 po lokalnom vremenu najmanje tri lakše ranjene osobe su hospitalizirane, rekli su vatrogasci. Policija je objavila i da je moguće da ima preminulih.

Policija zasad ne zna je li netko bio u kamperu u trenutku eksplozije. Identitet i motivi počinitelja također su nepoznati.

Pojavila se snimka trenutka eksplozije.



Policija je blokirala četvrt, a u istrazi sudjeluju FBI i federalna agencija za oružje i eksplozive. Bijela kuća je navela da je predsjednik Donald Trump upoznat sa situacijom.

Ulica uništena, policajci spasili stotine

U eksploziji je pričinjena velika šteta na pročeljima okolnih zgrada, pukla su prozorska stakla brojnih stanova, trgovina i ureda.

Eksplozija se osjetila nekoliko kilometara dalje. “Mislimo da je to bila planirana operacija”, rekao je u prvom komentaru glasnogovornik policije Nashvillea Don Aaron.

Dodao je da je nešto prije eksplozije policijska ophodnja pozvana zbog pucnjave i primijetila sumnjivi kamper parkiran ispred zgrade kompanije AT&T.

Agenti su “čuli snimku iz unutrašnjosti vozila” s upozorenjem da će bomba eksplodirati četvrt sata kasnije, objasnio je šef policije John Drake.

“Evakuirajte sada, tu je bomba. Bomba u ovom vozilu će eksplodirati”, govorio je ženski glas preko zvučnika, ispričali su svjedoci za lokalni list Tennessean.

To je omogućilo policiji da ide od vrata do vrata i pozove stanovnike okolnih zgrada da se evakuiraju.

Policija je na Twitteru objavila fotografiju kampera bež boje prije nego se parkirao na mjestu eksplozije i pozvala očevice da se jave.

Nekoliko policijskih ekipa sa psima pregledalo je područje i nema naznaka da ima još eksplozivnih naprava, rekao je Don Aaron.

Komentari