VIDEO Zbog karantene ljudi ne mogu pokopati preminule članove svoje obitelji, danima su zatvoreni s njima u stanovima

screenshot

U talijanskoj općini Borghetto Santo Spirito žena je bila zatvorena u stanu s tijelom preminulog supruga.

Muškarac je preminuo od koronavirusa u ponedjeljak, a ona nije smjela napustiti stan zbog karantene. Plakala je na balkonu i zvala pomoć. “Nitko joj se ne može približiti kako bi joj pomogao ili je utješio. Nadamo se da će se to brzo riješiti”, izjavili su susjedi za talijanske medije. Gradonačelnik Giancarlo Canepa rekao za CNN je za kako će tijelo maknuti tek u srijedu.

“Da, istina je da je ona još uvijek tamo s tijelom i mi ga nećemo moći premjestiti do srijede”, rekao je i dodao: “Nažalost, imamo sigurnosni protokol koji moramo pratiti”. Canepa tvrdi i kako je preminuli muškarac odbio liječenje u bolnici te odlučio biti u karanteni sa suprugom.

Luca Franzese, instruktor fitnessa i glumac koji se pojavio u talijanskoj kriminalističkoj televizijskoj seriji Gomorra, tvrdi da je njegova sestra Teresa u subotu umrla u svome domu u Napulju te da joj je bila dijagnosticirana bolest COVID-19, bolest koju uzrokuje koronavirus, piše Sky News.



Franzese je na svom Facebook profilu objavio nekoliko videa, uključujući i jedan u kojem se u pozadini može vidjeti tijelo njegove sestre, za koje tvrdi da ga je država odbacila.

“Moja je sestra jučer umrla, vjerojatno zbog virusa, a ja od jučer navečer čekam odgovore”, rekao je u videu. “Ljudi, propali smo. Italija nas je napustila.”

Aiuto le istituzioni mi hanno abbandonato

Gepostet von Luca Franzese am Mittwoch, 11. März 2020

U videu koji je objavio u srijedu rekao je da je još tri člana njegove obitelji zaraženo koronavirusom. “Nastavlja se noćna mora”, rekao je.

Teresa Franzese (47) bolovala je od epilepsije, a na koronavirus je testirana isključivo zato što je njezin brat Luca inzistirao da je se testira. Testiranjem je utvrđeno da je zaražena pa je sada cijela obitelj u samoizolaciji.

Talijanski mediji izvještavaju da jedan lokalni političar od 8. ožujka brine o tome slučaju te da pokušava naći pogrebni ured koji bi zbrinuo tijelo preminule Terese.

Drugi lokalni političar, Francesco Emilio Borrelli, pohvalio je Franzesea i njegovu obitelj jer su se samoizolirali.

“Oni su primjer civiliziranosti i nesebičnosti. Gradska četvrt ih nije napustila već ih podržava”, rekao je Borrelli i zamolio djelatnike čistoće da uklone otpad koji se nagomilao u domu Franzeseovih.

Borrelli je rekao za Al Jazeeru da je ovo prvi puta da je netko u svome domu preminuo od koronavirusa. Slučaj Terese Franzese postavio je pitanje postoje li procedure za ovakve slučajeve.

Nakon što se Franzeseov video proširio internetom, djelatnici pogrebnog poduzeća došli su u njegov dom i zbrinuli tijelo.

Teresa je pokopana bez prisutnosti obitelji.

 

 

Komentari