Washington konačno dobio muzej posvećen snazi riječi i jezika

capstain.be

Snazi riječi i jezika, bilo u javnom obraćanju ili osobnom opisivanju sebe samih, posvećen je novi muzej koji se pod imenom “Planet Word” otvorio u Washingtonu.

Interaktivni izlošci potiču posjetitelje da se okušaju u čitanju poznatih govora pomoću telepromptera ili da pjevaju legendarne pjesme u karaoke stilu kako bi osjetili zbog čega riječi odzvanjaju u ljudima.

Zid riječi visok 6,7 metara također pripovijeda priču o engleskom jeziku, dok u drugoj sobi posjetitelji svih dobnih skupina putem video serija mogu naučiti druge jezike i ono što ih čini jedinstvenima.

Otvaranje muzeja kasni mjesecima, nakon što je odgođeno u proljeće zbog krize koronavirusa. Ulaz je besplatan, iako se posjetitelji mole da rezerviraju termine u sklopu zdravstvenih pravila.



Misija Planeta Word, koji je osnovala filantropkinja Ann Friedman, “jest obnoviti i potaknuti ljubav prema riječi, jeziku i čitanju kao temelju jake moderne demokracije”, navodi se u izjavi.

Muzej je smješten u povijesnoj školi Franklin, gdje je američki izumitelj Alexander Graham Bell izvršio svoj prvi uspješni bežični prijenos glasa pomoću “fotofona”.

Komentari