Zaharova ponovno optužila Zapad: Britanci, SAD i zemlje EU spominju nuklearni rat, a ne mi

Foto: Twitter

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova ponovno je optužila Zapad za spominjanje nuklearnog rata.

“Tema navodne moguće nuklearne prijetnje od strane Ruske Federacije stalno je na dnevnom redu zapadnih zemalja, dok s ruske strane o tome nije bilo izjava”, kazala je Zaharova.

“Predstavnici istih liberalnih režima koji su pokrenuli i objavili hibridni rat u obliku globalne konfrontacije gotovo svakodnevno raspravljaju o ovoj temi. Svaki dan je tema nuklearnog oružja na dnevnom redu zapadnih režima”, izjavila je u srijedu za radio Sputnjik, a prenosi ruska agencija TASS.

Zaharova je napomenula da, unatoč tvrdnjama da “Rusija prijeti cijelom svijetu nuklearnim oružjem”, iz Moskve nije bilo niti jedne izjave na tu temu.



“To izjavljuju britanska strana, SAD, Japan i niz zemalja članica EU, ali nema nijedne izjave u kojoj je službeni ruski predstavnik, vladin dužnosnik, političar koji je izravno u sustavu upravljanja zemljom rekao, prijetio ili govorio hipotetski o tome”, rekla je Zaharova.

 

Komentari