ZAISKRILO U EUROPSKOM PARLAMENTU! Oliver Varhelyi zaboravio na upaljen mikrofon pa izvrijeđao Hrvata: ‘Koliko još idiota ima ovdje?’

Ilustracija Foto: Pixabay

Zaiskrilo je između europarlamentaraca.

Kako piše Euronews, HDZ-ov Tomislav Sokol optužio je Srbiju da se ponaša kao hegemon u regiji i da se “miješa” u unutarnje stvari Crne Gore.

Takve su konstatcije, kako se čini, naživcirale povjerenika Europske komisije za politiku susjedstva i proširenje, Mađara Olivera Varhelyija, koji mu je odgovorio da Srbiju vežu “isti uvjeti” kao i bilo kojeg drugog kandidata za članstvo u EU te da su “problemi Crne Gore dublje ukorijenjeni”.

Nakon što je odgovorio HDZ-ovcu, Varhely je sjeo nazad na svoje mjesto i upitao: “‘Koliko još idiota ima ovdje?”, očito zaboravivši da mu je mikrofon još uvijek upaljen.



Snimku na kojoj se čuju ove riječi objavio je na Twitteru europarlamentarac iz Mađarske Sandor Ronai.

“Povjerenik Varhelyi, nakon što odgovori na pitanja eurozastupnika, sjeda na svoj stolac te ga možete čuti kako govori: ‘Koliko još idiota ima ovdje?’”, napisao je Ronai.

Neki članovi Europskog parlamenta pozvali su na njegovu ostavku nakon što je objavljena snimka.

HDZ-ovac Sokol, kojeg je na zadnjim EU izborima premijer Andrej Plenković osobno postavio na izbornu listu stranke, za Jutarnji je rekao da je najmanje što očekuje isprika njemu osobno, ali i cijelom Europskom parlamentu.

 

Komentari