ALADROVIĆ: Bitno nam je da imamo potporu socijalnih partnera i da građani i poduzetnici udar osjete što manje

Josip Aladrović/Zeljko Hladika/PIXSELL

Na sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća bilo je riječi o povratu sindikalne imovine, internacionalizaciji hrvatskog obrazovanja s naglaskom na visoko obrazovanje, procesu programiranja Europskog socijalnog fonda i Europskog fonda za regionalni razvoj za razdoblje 2021.- 2027. godine te zakonu o zaštiti prijavitelja nepravilnosti, kazao je nakon sastanka Josip Aladrović, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

– Svi smo svjesni da je pred nama jedno izazovno razdbolje. Čeka nas uvođenje eura, a nadamo se i snažnim gospodarskim aktivnostima. Gospodarsko-socijalno vijeće održavat ćemo jednom mjesečno, a po potrebi i češće. Smisao je da svi socijalni partneri daju svoje konkretne prijedloge kako bismo ekonomiju u ovoj fazi oporavka još snažnije podržali, kazao je Aladrović.

Moram naglasiti da zaista imamo jednu kvalitetnu suradnju, dodao je.

Govoreći o cijenama energenata kazao je kako je Vlada već najavila da će predstaviti cjelovit paket koji će imati za cilj smanjenje svih negativnih implikacija koji će postati zbog povećanja cijena energenata.



– Bitno nam je da imamo potporu socijalnih partnera i da građani i poduzetnici udar osjete što manje. Mjere ćemo predstaviti cjelovito na razini Vlade RH. Utjecaj Hrvatske u cijenama, ne samo Vlade, već generalno, nije toliko snažan. Sigurno ćemo imati određene implikacije na ekonomiju. Ono što moramo učiniti kao Vlada je da taj utjecaj na građane i ekonomiju bude što manji, dodao je Aladrović.

Istaknuo je da će se u vladinim mjerama naći i suzbijanje utjecaja povećanja cijena za najranjivije skupine. Naša je pretpostavka da ćemo morati intervenirati kako povećanje cijena ne bi rezultiralo ili time da se ne pruža skrb kakva je potrebna ili kako ono koji pružaju uslugu ne bi odustali od toga, izjavio je ministar Aladrović.

Komentari