Radnici Đure Đakovića izašli na ulice, stigli pred Županiju

Cropix

Radnici Đure Đakovića prosvjedovali su jutros u Slavonskom Brodu pred zgradom Županije.

Radnici slavonskobrodske Đuro Đaković grupe za proizvodnju vagona, tramvaja, specijalnih vozila i strojeva od danas su ponovno u štrajku zbog neisplate plaća za listopad.

Neposredno prije početka današnje sjednice Županijske skupštine brodsko-posavske županije pred zgradu Županijske uprave stigli su radnici tražeći odgovore na svoje upite vezane uz neisplatu plaće za listopad i izostanka čvrstih jamstava za nastavak financiranja.

Radnicima su se obratili župan Danijel Marušić i predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić, no nezadovoljni njihovim odgovorima najavili su kako će na ulice nastaviti izlaziti i u slijedećim danima, piše SBplus.



RADNICI ĐURE ĐAKOVIĆA BEZ PLAĆA Naš štrajk neće biti miran poput prosvjeda prosvjetara

Iako je prvotno bilo najavljeno da ministar gospodarstva Darko Horvat u Slavonski Brod dolazi sljedeće srijede, nove informacije govore da će doći u ponedjeljak.

‘Radnici su nestrpljivi i gladni, među njima je jako puno branitelja koji nisu zaslužili da Vlada ne poduzima ništa’, poručio je predsjednik Štrajkaškog odbora Ivan Barić na konferenciji za novinare održanoj ispred Ministarstva gospodarstva.

U ministarstvu ih je, kaže, primio zamjenik ministra koji im nije odgovorio – kada će radnici dobiti plaću, kada kreću investicije ni kada će biti imenovane nove uprave, budući da su i uprava grupe i uprava članice Specijalna vozila podnijele ostavke.

Uprava Đuro Đaković Specijalnih vozila dala ostavku

Komentari