Filipović nakon sastanka s trgovcima uvjeren da će cijene pasti: ‘Načelno su svi podržali ovaj prijedlog vlade, sutra novi sastanak’

Foto: Goran Mehkek/Cropix

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja tražit će od velikih trgovaca da vrate veći dio cijena za neke od namirnica iz osnovne košarice koji se nalaze u aplikaciji Kretanje cijena, i to na one razine koje su bile 31. prosinca prošle godine.

U Ministarstvo su danas pozvani predstavnici najvećih trgovaca u Hrvatskoj, od Konzuma, preko Lidla do Kauflanda, Interspara, Tommyja.

Ministar gospodarstva Davor Filipović dao je izjavu nakon konzultacija s predstavnicima trgovačkih lanaca.

“Održali smo konzultacije s 10 trgovačkih lanaca, idu u smjeru da dođe do smanjenja cijena većeg broja proizvoda, načelno su svi podržali ovaj prijedlog vlade, sutra je još jedan sastanak”, rekao je i dodao da su svi pokazali visoko razumijevanje da cijene treba početi stavljati pod kontrolu.



Ministar uvjeren da će cijene pasti
“Mislim da su konzultacije danas dobro prošle, važno je da svi podrže inicijativu Vlade, razgovori idu u tom smjeru. Sada smo odlučili razgovarati, za dobre stvari je uvijek pravi trenutak”, rekao je Filipović.

Kada će cijene pasti, pitali su novinari ministra.

“Dio lanaca mora napraviti kalkulacije, neki mogu već od petka reagirati, no sutra ćemo imati više detalja”, naglašava i dodaje da je vjeruje da će netko ići izigravati građane.

Rekao je da će neki ukupnu vrijednost košarice vratiti u cijelosti, ima nekih koji neće moći u potpunosti. Dodao je da će sutra premijer izaći s konkretnim informacijama. “Poanta je da će svi ići na način da se snize proizvodi da građanima bude lakše”, tvrdi ministar.

Komentari