Hrvatska narodna banka provodi projekt “Euro na kotačima”

Ilustracija: Photo by Ibrahim Boran on Unsplash

Za malo više od dva mjeseca euro postaje naša službena valuta. Kako bi se građanima olakšala prilagodba, Hrvatska narodna banka provodi projekt “Euro na kotačima”.

Mobilna izložba putuje kroz hrvatske gradove kako bi građani dobili bolji uvid u euro. Tijekom idućeg mjeseca izložbe će biti organizirane na području Ličko-senjske, Istarske i Primorsko-goranske županije. Više o svemu govorilo se na riječkom Ekonomskom fakultetu.

– Cilj kampanje je svima približiti euro. Odgovorno mogu reći da nema razloga za strah. Pripreme za euro traju već dugo. Strategija postoji od 2017. godine. Sad je vrhunac prije samog uvođenja eura, rekao je Marko Škreb, bivši guverner HNB-a.

– od 1. listopada mogu se položiti kune na račun bez ikakvih naknada kada donesu određenu svotu kovanica ili novčanica, istaknula je Sandra Švaljek, zamjenica guvernera HNB-a.



Odgovore na sva pitanja i nedoumice o uvođenju eura – danas i sutra mogu dobiti i stanovnici Slavonskog Broda, piše HRT.

– Građani naši mogu doći na izložbu, proći na primjerima kako će im život izgledati nakon 1.1.2023. Osvojiti možda i poneku simboličnu, prigodnu nagradu. Ujedno ako postoje nekakve nejasnoće ili dodatna pitanja, ovdje smo kolegica i ja kao predstavnice HNB-a. Uvijek možete doći pitati bilo što vas zanima, rekla je Maja Pečenić, savjetnica u Hrvatskoj narodnoj banci.

Komentari