Investitori vjeruju Martini Dalić? Povećala je vrijednost Podravke za čak pola milijarde kuna!

Martina Dalić Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Zagrebačka burza u petak je morala pokrenuti dražbu uravnoteženja zbog naglog skoka vrijednosti Podravkine dionice.

Dionica je na koncu završila na cijeni od 562 kune, što je rast od čak 7,3 posto u odnosu na dan ranije. U jednom se času dionicom trgovalo i po 570 kuna.

Što se to događa s Podravkinom dionicom? To su tvrtku jučer pitali i iz Zagrebačke burze, evo što su im odgovorili:

“Društvu nisu poznate nikakve nove okolnosti ili činjenice koje utječu ili bi mogle utjecati na cijenu dionica, a da ne proizlaze iz informacija koje su općepoznate ili koje su ranije dostavljene Zagrebačkoj burzi”.



Dakle, ne događa se ništa posebno, ali cijena dionice ipak značajno raste. Doduše, ne na nekim velikim prometima: jučer je na Podravki ostvaren promet od 1,9 milijuna kuna.

Otkako je Martina Dalić 3. veljače došla na čelo Podravke, dionica je do petka narasla za čak 15 posto, a tržišna kapitalizacija kompanije probila je magičnu granicu od četiri milijarde kuna. Investitori očito vjeruju Martini.

Kad to preračunamo u konkretne brojke, ispada kako je dolazak Martine Dalić utjecao na osjetan rast tržišne vrijednosti kompanije: dionica je skočila s 490 na 562 kune. Podravka, dakle, danas vrijedi čak pola milijarde kuna više nego prije 3. veljače!

Povijesno najvišu cijenu Podravkina je dionica ostvarila tijekom pretkrizne 2007. godine kad je u jednom času dosegnula iznos od 645 kuna. No, tržište je tada bilo napuhani balon koji je vrlo brzo splasnuo, a ta cijena nije imala nikakvih uporišta u fundamentima tvrtke, piše Danica.hr

Komentari