Iz Lidla se oglasili o štrajku radnika, rasvijetlili su situaciju

Facebook

Radnici u Lidlovom centralnom skladištu u Jastrebarskom u četvrtak su nezadovoljni onim što su čuli od predstavnika poslodavca obustavili rad.

Trgovački centar Lidl je na upit portala Dnevno.hr o štrajku u kojem je sudjelovalo 20-ak radnika odgovorio kako je dio njihovih zaposlenika u logističko distributivnim centrima u Jastrebarskom i Perušiću privremenom obustavom rada izrazilo svoje nezadovoljstvo plaćama za srpanj i kolovoz.

“Koristimo ovu priliku kako bismo pojasnili situaciju vezano za isplate tih plaća.

Želimo naglasiti kako naši zaposlenici niti u jednom trenutku nisu bili zakinuti za ijedan dio svojih primanja te su plaće isplaćene sukladno ugovorima o radu te odrađenim satima u obračunskim mjesecima. Neto plaća je ispala u usporedbi s prošlom godinom nešto niža jer je tvrtka prošle godine, dakle u 2022. godini, za iste mjesece isplatila jednokratni i dobrovoljni bonus našim zaposlenicima nevezano za njihove ugovore o radu. Takav dobrovoljni bonus smo isplatili i početkom ove godine kada smo našim zaposlenicima standardno uz 13. plaću kao zahvalu dodatno isplatili i 14. plaću”, stoji u odgovoru Lidla.



Podsjetimo, rad je jučer obustavilo oko 20 radnika u skladištu. Radnici u skladištu dobivaju u prosjeku između 850 i 900 eura neto, i to za rad od 9,5 sati dnevno, a pogodilo ih je to što su nekim radnicima plaće bile niže nego početkom godine, unatoč povećanom opsegu posla.

 

Komentari