KORONA SEZONA IPAK TRAJE U Hrvatskoj boravi gotovo pola mlijuna turista, neki su gradovi šampioni

Ilustracija

U Hrvatskoj trenutno boravi 460.000 turista i turistkinja, a najviše ih je u Istri, na Kvarneru, Zadarskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji. Trenutno je najviše gostiju s tržišta Njemačke, Hrvatske, Poljske, Češke, Slovenije i Slovačke, pokazuju podaci e-visitora.

U dosadašnjem dijelu kolovoza u Hrvatskoj je ostvareno 2,5 milijuna dolazaka i više od 20 milijuna noćenja što je oko 66 posto lanjskog rezultat mjerenog noćenjima u istom razdoblju.

U kolovozu je najviše noćenja ostvareno s tržišta Njemačka, Hrvatska, Slovenija, Poljska, Češka, Austrija, Italija, Mađarska, a najviše noćenja je u ovom mjesecu ostvareno u Viru, Rovinju, Medulinu, Poreču, Crikvenicu, Umagu i Malom Lošinju.

U dosadašnjem dijelu godine u Hrvatskoj je ostvareno 6,7 milijuna dolazaka i više od 46,5 milijuna noćenja što je oko 53 posto lanjskog rezultat mjerenog noćenjima u istom razdoblju.



U dosadašnjem dijelu godine najviše je noćenja ostvareno s tržišta Njemačka, Hrvatska, Slovenija, Poljska, Češka, Austrija, Italija, Mađarska, a gledajući po destinacijama najviše noćenja je ostvareno u Viru, Rovinju, Medulinu, Poreču, Malom Lošinju, Crikvenici i Umagu, prenose Vijesti.hr.

Komentari