LALOVAC: Javno ću pohvaliti Vladu i premijera Plenkovića na ovom paketu mjera jer mislim da je sveoobuhvatan

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Iz oporbneih redove stižu prve reakcije na Vladine mjere koje su danas predstavljene, a vezano uz ublažavanje udara na građane, uslijed poskupljenja energenata i inflacije.

– Smatramo da su mjere došle prekasno jer je veliki već broj stanovnika naše zemlje osjetio taj udar. Ono što smo vidjeli po tim mjerama jest, da dosta tih stvari na koje smo upozoravili u prvom mjesecu, da je stavljeno u taj program, što pozdravljamo jer je tu energetska politika i smatramo da tu treba biti određenih zajedničkih promišljanja. Što se tiče smanjenja PDV-a, mi to pozdravljamo, ali je to razlika do koje je došlo zbog porasta cijene plina, kada su to smanjili na 5%, država tu ne gubi ništa, istaknuo je Mostov Zvonimir Troskot.

– Ja bih rekao “too little, too late”, trebalo se ranije reagirati, što se tiče onoga što nas okružuje, inflacija… Vlada je već davno trebala provesti ozbiljne reforme koje nikako ne čini, očito nije u stanju niti ima volju za to. Ovo su vatrogasne mjere, imat će naslov da nešto rade za građane, a u biti problemi su puno dublji, istaknuo je Stjepo Bartulica iz Domovinskog pokreta.

– Javno ću pohvaliti Vladu i premijera Plenkovića na ovom paketu mjera jer mislim da je sveoobuhvatan, da je dosta izdašan, oko 5 milijardi kuna. Sigurno će utjecati da ne padne standard hrvatskih građana. Ide u nekoliko smjerova, drago mi je da su prihvatili i određene mjere koje je i sam SDP predlagao, što znači da može biti konstruktivnog dijaloga između oporbe i Vlade, poglavito u ovakvim nekakvim kriznim situacijama, istaknuo je SDP-ov Boris Lalovac.



Komentari