Nijemci već za Uskrs dolaze u Hrvatsku, veliki je interes

Foto: Ivo Ravlic / CROPIX/ilustracija

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić vjeruje kako će se s popuštanjem restrikcija doći do normalizacije turističkog prometa te da će Nijemci u velikom broju i ove godine svoje povjerenje pokloniti upravo Hrvatskoj.

“Tome u prilog ide i njemačko uvrštenje Istre i triju kontinentalnih županija na popis sigurnih regija, ali i Lufthansina najava da će povećati broj letova za Hrvatsku u nadolazećem razdoblju”, zaključio je nakon prva dva dana berlinske burze turizma ITB, koja se po prvi put održava online.

Hrvatski predstavnici, a HTZ ima 18 suizlagača, razgovarali su s brojnim partnerima i svi se slažu se da vjerojatno predstoji bolja sezona od lanjske, prenosi Večernji list.hr.

“Razdoblje intenzivnog bukinga tek je pred nama, no naši partneri u Njemačkoj već od sredine veljače primjećuju rast interesa za putovanjima. I to već za uskršnje praznike i proljeće, s naglaskom na Istru”, rekao je direktor predstavništva HTZ-a u Njemačkoj Romeo Draghicchio, koji je u Berlinu primio i posebnu nagradu koju je osvojila Hrvatska – ITB Medical Tourism Destination Award.



Objavljena su i razna istraživanja pa se tako doznaje da bi 59 posto Nijemaca rado platilo i 200 eura više samo da na odmoru nema gužvi.

Razlog nije samo pandemija već tzv. overturizam i svijest većine od 8.000 anketiranih Europljana da putovanja škode okolišu.

Anketa portala Travelzoo i Norstat pokazala je i da je većina putnika spremna ponašati se maksimalno ekološki.

 

Komentari