Direktorica TZ-a: Prošle godine u Rovinju je bilo 3000 turista, sada ih je 150

Goran Sebelic / CROPIX

Direktorica Turističke zajednice Rovinja Odette Sapač ustvrdila je kako će turizam zbog koronavirusa imati gubitke, ali da je sada važnije od zarade, prebroditi ovu situaciju.

“Nismo se do sada našli u ovakvoj situaciji, ne možemo to usporediti s ratnom situacijom iz devedesetih. Ovo je slučaj zaraze virusom i svi moramo biti ustrajni kako bi to prebrodili na najbolji način.

U ovo vrijeme prošle godine je bilo oko 3000 gostiju u Rovinju, a sada ih je samo oko 150 što znači da su svi ozbiljno shvatili situaciju i gosti i iznajmljivači i hotelijeri.

Što se bolje prdržavamo tih mjera to ćemo prije izaći iz ove situacije i onda tražiti načine kako vratiti goste u našu destinaciju”, rekla je u našem Dnevniku direktorica Turističke zajednice grada Rovinja Odette Sapač.



“Bitno je da situaciju držimo pod kontrolom, surađujemo i s policijom i sanitarnom inspekcijom i sa svima koji se bave turizmom, pružamo im informacije kako raditi u skladu s restriktivnim mjerama, moramo ustrajati u tome i čekati da ta situacija prođe.

Nadamo se da ćemo jedan dijelić vrhunca turističke sezone ipak uhvatiti. U ovom trenutku nije bitna zarada koja će se izgubiti, bitno je da sačuvamo zdravlje stanovnika i da to sve prođe uz što manje gubitke i gubitke života”, zaključila je Sapač za N1.

Komentari