Hanfa: Odluka o usklađenju sredstava jamstvenog pologa za mirovinska društva 

Odluka o usklađenju sredstava jamstvenog pologa za 2020. godinu, obvezna za mirovinska društva, donesena je na četvrtoj sjednici Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa), priopćeno je iz Hanfe. 

Uz to, donesena su i rješenja kojima se, uslijed izmjena Zakona o obveznim mirovinskim fondovima, odobravaju izmjene i dopune statuta i to – AZ obveznog mirovinskog fonda – A, B i C kategorije, Raiffeisen obveznog mirovinskog fonda – A, B i C kategorije i PBZ CROATIA OSIGURANJE – A, B i C kategorije. 

Na sjednici je doneseno rješenje kojim se Krunoslavu Županu daje suglasnost za obavljanje funkcije člana uprave Erste & Steiermärkische S-Leasing iz Zagreba te rješenja kojima se izdaje odobrenje za Matiju Birova, za obavljanje funkcije člana nadzornog odbora PBZ CROATIA OSIGURANJE za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima te odobrenje za Luku Babića, za obavljanje funkcije člana nadzornog odbora PBZ CROATIA OSIGURANJE dioničko društvo za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima. 



Komentari